Family Office

Vermogende families hebben vaak te maken met meerdere (financiële) experts. Denk aan een fiscalist, een accountant, een notaris en een financieel adviseur bij de bank. Maar wie van hen bewaart namens u nou het overzicht? En hoe voorkomt u dat u van de één een advies overneemt dat strijdig is met de ideeën van de ander? Zie hier het dilemma van veel vermogende families.

 

Het vermogen dat u hebt opgebouwd en de overdracht hiervan aan uw kinderen vragen van u veel aandacht, tijd en energie. U hebt behoefte aan overzicht en houvast, maar hoe krijgt u dat? Allereerst heeft u een overvolle agenda. Daarnaast heeft u het advies voor uw zakelijk vermogen en uw privévermogen mogelijk verdeeld over meerdere personen en/of organisaties. Met al die mensen van gedachten wisselen is een tijdrovende aangelegenheid. Janus Estate Planning lost dat voor u op. Wij zorgen ervoor dat de adviezen van andere specialisten op elkaar zijn afgestemd en dus niet onderling strijdig zijn. Bovendien verwoorden wij deze adviezen voor u in heldere taal.

 

In de loop der jaren hebben wij ons ontwikkeld van een kantoor voor projectmatige estate planning tot een kantoor dat familiebedrijven permanent bijstaat en waakt over hun familievermogen. Wij nemen zorgen en tijdrovende werkzaamheden uit handen en denken met u mee over alle facetten van het privévermogen (waartoe wij ook de aandelen in de holdingvennootschap rekenen). We zijn alert, analyseren scherp en signaleren vroegtijdig mogelijkheden en risico’s.

 

Ook in het onderlinge contact zijn we scherp. Zijn we het niet eens met een advies of een idee dat u heeft, dan zullen we dit, omkleed met argumenten, uitspreken. Waarbij we ons uiteraard realiseren dat binnen familiebedrijven niet altijd de ratio de doorslag geeft bij het nemen van beslissingen.

 

In de kern omvatten onze werkzaamheden twee bestanddelen:

  • coördinatie

  • vakinhoudelijke advisering

Coördinatie

Wij garanderen dat alle (advies)werkzaamheden met betrekking tot uw (privé)vermogen en dat van uw kinderen met elkaar samenhangen. Als u hiervoor kiest, zijn wij namens u het aanspreekpunt voor alle overige adviseurs, zoals uw accountant, fiscalist en notaris. Dit bespaart u tijd. Daarnaast bent u op deze manier verzekerd van een consistent beleid ten aanzien van uw vermogen.

Vakinhoudelijke advisering

Onze brede vakinhoudelijke advisering heeft betrekking op de juridische, fiscale en financiële aspecten van uw vermogen. Is het vereist dat naast uw genoemde vaste adviseurs een ander specialisme wordt ingezet, dan geven wij dit vooraf aan. Wij werken op langdurige basis samen met andere specialisten. Deze samenwerking is gebaseerd op wederzijdse onafhankelijkheid; er liggen geen financiële afspraken aan ten grondslag.

Navigeer naar:

Janus Estate Planning

Dichtbij - Betrouwbaar - Professioneel

Bezoekadres

Beukenlaan 137

5616 VD Eindhoven

Nederland

T: +31 40 760 1660

E: info@janusestateplanning.nl

Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen.

JanusEstatePlanning_logo_wit-01.png