Estate Planning

Trouwen, samenwonen, kinderen, echtscheiding of overlijden. Iedere blije of verdrietige gebeurtenis in een mensenleven heeft gevolgen voor de juridische en fiscale samenstelling van uw vermogen. Bij de overdracht van vermogen gaat het om meer dan de verdeling van geld en waardevolle bezittingen. Er staan ook minder tastbare – maar evengoed waardevolle – zaken op het spel. Denk aan familierelaties, wensen, normen en waarden. 

 

Luisteren
Ieder mens heeft zijn eigen, persoonlijke verhaal, en elk vermogen is op een unieke manier tot stand gekomen. Voor de verdere groei of verdeling van dat vermogen en het moment waarop u de zeggenschap overdraagt bestaan dan ook geen blauwdrukken. Het begint bij luisteren. Ook naar wat er niet wordt gezegd. Daarom nemen we tijd om de wensen van alle betrokkenen op tafel te krijgen, zodat we kunnen komen tot een maatwerkoplossing voor uw vermogensvraagstuk.

 

Veranderde samenstelling van de familie

Tien jaar geleden stond bij estate planning maximale belastingbesparing centraal. De tijd van exotische belastingparadijzen is echter voorbij. Nieuwe wet- en regelgeving heeft aan deze praktijk een eind gemaakt. Estate planning anno nu draait veel meer om de continuïteit van het familievermogen en behoud en versterking van de familieband. Ook als de familie in de loop der jaren van samenstelling is veranderd door bijvoorbeeld een overlijden of een echtscheiding, een nieuw huwelijk en een samengesteld gezin met kinderen uit meerdere relaties, met elk hun eigen rechten en belangen. Voor u wellicht complexe materie. Voor Janus Estate Planning vertrouwd terrein.

 

Alleen verder

Nederlanders worden steeds ouder, vrouwen nog wat ouder dan mannen. Als van een echtpaar de ondernemer overlijdt, blijft de overgebleven partner vaak achter met vragen. Is mijn testament nog in orde? Kan ik nog vermogen overdragen aan de kinderen en houd ik dan nog voldoende over voor mezelf? En wat voor gevolgen heeft dit alles voor het vermogen van de onderneming? Vragen die we graag voor u beantwoorden.

 

Goed geregeld

Goede estate planning beschermt u tegen de mogelijke negatieve gevolgen van life events. Onze rol? We creëren overzicht, bieden u inzicht en geven u houvast. Kortom: we ontzorgen u van a tot z.

Navigeer naar:

Janus Estate Planning

Dichtbij - Betrouwbaar - Professioneel

Bezoekadres

Beukenlaan 137

5616 VD Eindhoven

Nederland

T: +31 40 760 1660

E: info@janusestateplanning.nl

Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen.

JanusEstatePlanning_logo_wit-01.png