Bedrijfsopvolging

Een bedrijfsopvolging is een van de meeste kritische momenten in het bestaan van een onderneming. Een succesvolle opvolging vergroot immers de kans op een (nieuwe) periode van groei en bloei. Een minder geslaagde opvolging daarentegen kan een bedrijf lelijk in de problemen brengen.

 

Om van een bedrijfsopvolging een succes te maken, is het van belang zorgvuldig te werk te gaan. Met onze gestructureerde, op jarenlange ervaring gestoelde aanpak weet u zeker dat alle relevante stappen worden doorlopen en niets aan de aandacht ontsnapt.

 

Wat kenmerkt onze aanpak? We luisteren aandachtig. Ook naar wat mensen niet zeggen. Om vervolgens daarop door te vragen. Dat doorvragen doen we overigens pas als er een sfeer van vertrouwen is, zodat alle aanwezigen openhartig durven te zijn over hun ideeën en wensen, maar ook over bijvoorbeeld twijfels of gevoeligheden.

 

Samen met u zetten we de wensen van de oude en de nieuwe generatie op een rij. Welke belangen, overtuigingen en waarden deelt u met elkaar? Waarover bent u het met elkaar eens? En op welke punten lopen de belangen of opvattingen juist uiteen? We schetsen scenario’s en strepen weg wat niet past. Zo krijgt de oplossing stap voor stap vorm.

 

Het proces van bedrijfsopvolging voltrekt zich op de achtergrond. Terwijl u gewoon uw bedrijf leidt, zorgen wij ervoor dat het proces op stoom blijft en er brede consensus ontstaat over het moment en de manier waarop de bedrijfsopvolging plaatsvindt. De continuïteit van uw familiebedrijf is gegarandeerd terwijl de harmonie binnen uw familie wordt versterkt.

Navigeer naar:

Janus Estate Planning

Dichtbij - Betrouwbaar - Professioneel

Bezoekadres

Beukenlaan 137

5616 VD Eindhoven

Nederland

T: +31 40 760 1660

E: info@janusestateplanning.nl

Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen.

JanusEstatePlanning_logo_wit-01.png